30 Haziran 2012 Cumartesi

Kabak Graten

Malzemeler

  • Kabak
  • 1 kase ezilmis beyaz peynir
  • Maydonoz
  • Tuz
  • Besamel sos

Aslinda bu yemegin diger adi da besamel soslu kabak..Nedense bicok yerde kabak graten diye gecer..Kabagi uzunlamasina ikiye  boldum,kucuk bir kasikla icini oyarak bosluk actim..Kayik gibi oldu:-))
Sonra kabagi sicak su dolu kabin icine koydum ve yaklasik 15 dk kadar beklettim..Yumusasin diye..
Suyun icinden alip suzdum,kabagin icine peynirli harcimi koydum,uzerinede besamel sosu doktum ve firinda uzeri kizarana kadar pisirdim..

Besamel sosu soyle yaptim.Tavaya iki kasik yag koyup kizdirdim,icine 1yemek  kasik un koydum karistirdim,sonra icine 1 bardak soguk sut koydum ve muhallebi kivamina gelene kadar karistirdim..
Bu verdigim tarif iki dilim kabaga yetecek kadar bir besamel sosu tarifi..Daha fazla kabak kullanacaksaniz ona gore kullandiginiz malzeme oranini da arttirmaniz gerekecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder