Malzemeler:
- yarim kilo pirasa (bir dal)
- 2 yumurta
- 3 yemek kasigi un
- tuz, karabiber
Pirasayi yikadiktan sonra ince ince dograyalim, tavaya hafif yag koyup 10 dakika kadar orta isida pisirelim.. Sonra dinlenmeye birakalim.. Ayri bir kabin içine 2 yumurtayi, tuzu, karabiberi, pisirdigimiz pirasayi ve unu koyup karistiralim.. Bulamaç kivamina gelmesi gerekir, yani krep hamuru gibi. Eger un az geldiyse biraz daha koyulabilir.. Kizgin yaga kasik yardimiyla konulur altli üstlü kizartilir...
Pirasayi sevmeyenler eminim bu sekilde sevecektir, çünkü tadi belli belirsiz gibi bisey.. Istediginiz malzemeyle yapabilirsiniz aslinda..
Neticede mücverin ana malzemesi yumurta, un, baharat... Yani siz isterseniz bu malzemenin içine rendelenmis kabak, misir yada istediginiz sebzeyi kullanabilirsiniz.. Tavsiye ederim, afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder