25 Haziran 2012 Pazartesi

Hasanpasa koftesi

Malzemeler

  • yarim kilo kiyma
  • 1 sogan
  • 3 yemek kasigi galeta unu (paneermeel)
  • 2 bas sarmisak
  • tuz,karabiber,kirmizi toz biber,kimyon
  • istege gore maydonoz

Kabin icinekiymayi koyalim,icine sogani ve sarmisagi rendeleyelim,tuzunu baharatini galeta ununu hepsini koyu guzelce yoguralim..Cevizden biraz daha buyuk parcalar alip yuvarlayalim,ve icini resimde goruldugu gibi cukur yapalim,icli kofte gibi..180 derece isinmis firinda yaklasik 15 dakika kadar pisirip cikartalim..
Cukurlarin icine yaptigimiz patates puresini dolduralim..Onun tarifinide yazayim..Iki uc tane patatesi kabuguyla hasladim,ezdim icine tuz kodum ve 3 kasik sut ekleyip blendirdan gecirdim..Blendir yoksa sart diil,catallada iyice karistirabilirsiniz...Sonra bu pureyi kucuk difriz poseti(plastik) icine koyup bicakla kucuk bir delik actim..Ve pureyi koftelerin icine doldurdum,bu sekilde beceremzseniz kasiklada koyabilirsiniz...
Tepsiyi tekrar firina atalim 15 dakika kadar daha pisirelim...
Firinin dugmesini kapattiktan sonra salcali su yapip koftenin uzerine doktum,isteyen bu sekilde yapabilir,yada koftenin uzerine kasar peyniri rendeleyebilir..Damak tadiniza kalmis artik...Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder