30 Haziran 2012 Cumartesi

Klasik kek

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardagi siviyag
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 su bardagi seker
  • 2 bucuk su bardagi un
  • 2 yemek kasigi kakao
  • 1 paket  kabartma tozu
  • 1 paket vanilya


Dedigim gibi klasik bir kek tarifi,ben cikolata sosuyla renklendirdim,isteginize gore icine portakal,limonda rendelenebilir,yada uzum,ceviz findik,fistik..vs..konulabilir..
Oncelikle derin bir kabin icine yumurtayi ve sekeri koyup blendirla iyice karistirdim.Ardindan siviyag,yogurt,un,kabartma tozu ve vanilyayi ekleyerek tekrar blendirla karistirdim.Yagladigim kek kalibima bu malzemenin yarisi doktum,uzerine ayri bir kasede kakao ile karistirdigim kek harcini gezdirdim,arkasinda geri kalan( sade olan) kek harcini doktum...Iki renkli bir kek olsun diye boyle yaptim,kakao koymak sart diil yani...Sonra 180 derecede isittigim firina koydum,yaklasik 45 dakika kadar pisirdim..
Tabi her firinin ayari degisik olabilir,ona gore pisirme sureside degisebilir,bu nedenle firininizi iyi tanimaniz gerekir..Silikon kalip kullanmistim,onun icin kaliptan cikarmasida cok kolay oldu.Puf nokta soguduktan sonra kaliptan cikartin,,sicak sicakken cikarmayi denemeyin yoksa kek parcalanir...
Kekin uzerine cukulatali sos surdum,resimde goruldugu gibi dr.oetker'in cikolata sosunu kullandim,kesinlikle tavsiye ederim,poseti kaynar suda 10dk bekletiyosunuz ve sonra kekin uzerine suruyorsunuz,,cok cabuk kivam tutan cikolata sosu,hic dagilip kirilmadan hemen kuruyor..Tavsiye ederim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder