3 Haziran 2012 Pazar

Yaprak sarmasi

Malzemeler:
  • yarim kilo kiyma
  • 2 çay bardagi pirinç
  • 4 yemek kasigi zeytinyagi
  • sarmisak, 1 sogan
  • tuz, karabiber, salça
  • 1 yemek kasigi nar eksisi
 
Yapilisi:

Bütün malzemeleri karistiriyoruz, baharatlar için ölçüm yok. Herkesin damak tadi degisebiliyor, ona göre ölçüleri kendinize göre ayarlayin.. Bu defa ben taze yaprak kullandim, eger salamura kullanacaksaniz en az 2 saat ilik suda bekletmeniz gerekir, tuzu gitsin diye.. Yapraklari iç malzemesiyle doldurup güzelce sariyoruz.. Tencereye dizdikten sonra limon dilimledim, aromasi yapraklari geçsin lezzetli olsun diye..


Sarma tasiniz yoksa tabaginizi ters çevirip kullanabilisiniz.. Düsük isida yaklasik 1 saat kadar pisirdim, sonra dinlenmeye biraktim.. Üzerindeki sos ise, zeytinyagi, salça, nar eksisi, kirmizi toz biber ve naneyi kavurup üzerine döktüm.. Yaninda yogurt yada cacik tavsiye ederim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder