22 Haziran 2012 Cuma

Sogan halkalari (onion rings)

Malzemeler:
  • 2 adet iri boy sogan
  • 1 yumurta
  • yarim su bardagi süt
  • yarim kabartma tozu
  • yarim bardak un
  • bir tutam tuz
  • kizartmak için siviyag
Yapilisi:
Öncelikle soganlari halka halka dograyalim ve bir kasedeki suyun içine koyarak difrizde yarim saat kadar bekletelim. Bir kasede un, tuz ve kabartma tozunu karistiralim. Ayri bir kabta yumurta ve sütü karistiralim.. Bu karisimi unlu karisim ile birlestirip blendirla iyice çirpalim..
Difrizden çikardigimiz sogan halkalarinin suyunu süzelim ve halkalari teker teker unlu karisima buladiktan sonra kizgin yagda kizartalim... 

Kesinlikle tavsiye ederim, çitir çitir bir tat oldu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder