26 Haziran 2012 Salı

Citir kase

Malzemeler

  • 2 su bardagi un
  • 5 corba kasigi zeytinyagi,yada aycicek yagi
  • 1 yumurta sarisi
  • yarim su bardagi ilik su
  • 2 cay kasigi tuz
  • 3 cay kasigi susam
  • 1 fiske karabiber ve kirmizi tozbiber

Tum malzemeyi kabin icinde karistiriyoruz,ele yapisan bir hamur olduysa biraz daha un ekleyebilirsiniz.Elde ettiginiz hamurlari  merdane yardimiyla yuvarlak bicimde acin,ve firina dayanikli kaselerin arkasini yaglayin ve actiginiz hamuru uzerine kapatin..180 derece isinmis firinda uzeri kizarincaya kadar pisirin,soguduktan sonra hamuru cikarin..Ben hamurun icine yapmis oldugum salatayi koydum,siz isterseniz cacik,sebze yemegi yada et sote de olabilir..


NOT  Bu tarifte puf nokta hamurun kalinligi..ortalama 2cm kalinliginda olmali,cok kalin olursa sert olur,cok ince olursada hamur pisitikten sonra hemen kirilir..Kaseyi firina koymadan once muhakkak kasenin  arka tarafini yaglamalisiniz,yoksa hamur yapisir ve cikaramazsinizIsteseniz hamuru firina koymadan once uzerinede yumurta sarisi ve 1 kasik siviyagi karistirip surebilirsiniz,,Oyle yapanlarda var,ben bu defa yapmadim,sade oldu..Baska bir fikir olarak mini tart kaliplarina gorede hamur bezeleri yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder