- 2 su bardagi un
- 5 corba kasigi zeytinyagi,yada aycicek yagi
- 1 yumurta sarisi
- yarim su bardagi ilik su
- 2 cay kasigi tuz
- 3 cay kasigi susam
- 1 fiske karabiber ve kirmizi tozbiber
NOT Bu tarifte puf nokta hamurun kalinligi..ortalama 2cm kalinliginda olmali,cok kalin olursa sert olur,cok ince olursada hamur pisitikten sonra hemen kirilir..Kaseyi firina koymadan once muhakkak kasenin arka tarafini yaglamalisiniz,yoksa hamur yapisir ve cikaramazsinizIsteseniz hamuru firina koymadan once uzerinede yumurta sarisi ve 1 kasik siviyagi karistirip surebilirsiniz,,Oyle yapanlarda var,ben bu defa yapmadim,sade oldu..Baska bir fikir olarak mini tart kaliplarina gorede hamur bezeleri yapabilirsiniz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder