23 Haziran 2012 Cumartesi

Rulo pasta

Pandispanya için malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kasigi seker
  • 3 yemek kasigi un
  • 1 kabartma tozu
  • firin pisirme kagidi
Öncelikle derin bir kabin içine yumurta ve sekeri koyup mikser yardimiyla pürüzsüz kivam alana kadar karistiralim. Daha sonra içine un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar mikserle karistiralim. Bulamaç kivaminda olmali.. Bu karisimi pisirme kagidina dökelim ve önceden isitilmis firinda yaklasik (180 derecede) 15 dk kadar pisirelim.. Pandispanya hamuru çok çabuk pisen bir hamur oldugundan bi gözümüz firinda olmali, yoksa yakabiliriz.. Pisen hamuru firindan çikardiktan sonra sicakken rulo gibi sarip tekrar açalim, bunu bikaç defa yapalim... Burdaki maksat hamur kurumadan biraz gevsetmek,yumusatmak.. Hamurun üzerine yapmis oldugum muhallebiyi döktüm, üzerine muz dilimledim ve rulo seklinde sardim, üstünede hazir çikolata sosu sürdüm ve inci taneleriyle süsledim.. 

Not 
Hamurun üzerine ben muhallebi koydum, isteyen hazir puding, yada çikolata, yada krem santi de koyulabilir, hayal gücünü kullanarak pek çok farkli tatlar yakalamak mümkün. 2 Su baradagi süt, 2 yemek kasigi seker, 2 yemek kasigi un ve 1 yemek kasigi margarini tavada karistirip muhallebi yaptim ve bu muhallebiyi pandispanyanin üstüne döktüm ve rulo olarak sardim, üzerine ise hazir çikolata sosu var..

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder