18 Haziran 2012 Pazartesi

Kuskonmaz çorbasi (aspergesoep)

Malzemeler:
  • yarim kilo kuskonmaz
  • 1 tane patates
  • 1 su bardagi yogurt
  • 1 yumurtanin sarisi
  • siviyag, limon, tuz

Yapilisi:
Kuskonmazin zambak familyasindan oldugunu duymustum, Türkiyede pek fazla tüketilmiyor diye biliyorum. Internetten arastirdigim kadariyla çok faydali bir sebzeymis, hatta salatasini yapanlarda var, bir gün onu da denerim artik.. Nasil yapildigini yazayim. Taze yada konservedende alabilirsiniz. Taze kuskonmaz aldiginzda temizlemesi ve haslamasi uzun sürecegi için ben konservede tercih ettim.. Bir tencerede suyla tekrar hasladim, içine patatesi küçük küçük dogradim ve kisik ateste suyu azalana kadar pisirdim..
Tencereyi ocaktan alip mikserden geçirdim, içine az bisey zeytinyagi ve tuz ekledim.. Ayri bir kabda yogurt, yumurta sarisi ve limon suyunu karistirdim (terbiye) ettim.. Ve bu karisimi yavas yavas çorbanin içine karistirarak bosalttim.. Tekrar kisik ateste kaynayana kadar pisirdim.. Isteyen yogurt yerine krema koyabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder