Malzemeler:
- 6 yumurta
- yogurt
- sarmisak, tuz, yag
Yapilisi:
Ögle yemeginde yada ara ögünde yenilebilecek hafif ve kolay bi yemek ariyosaniz tam size göre bir tarif..
Tarife gelince, öncelikle tencerede su kaynatiyoruz, içine az bisey tuz ve çok siviyag koyuyoruz.. Haslanan suyun içine 3 adet (sirayla tabii) yumurta kirdim.. Kimisi yumurtayi direkt haslanan suyun içine kiriyor, kazayla kabuk parçasi girmesini istemedigim için, önce kasenin içine kirdim, sonra tencerenin içine bosalttim..
Orta ateste yaklasik 10 dk. kadar kaynadiktan sonra kevgirle alip genis bir tabaga koydum.. Ben toplamda 6 yumurta kullandim, siz istediginiz kadar kullanabilirsiniz. Tek kisi için 2 yada 3 yumurta ideal olur sanirim..
Haslama islemi bittikten sonra üzerine sarmisakli yogurt gezdiriyoruz ve son olarak küçük tavada yagi kizdirip içine kirmizi toz biber ve nane karistirip üzerine döküyoruz.. Yaninda baget ekmek iyi bir seçim olabilir..
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder