9 Haziran 2012 Cumartesi

Tavuk içli volovan

Kemiksiz tavuk etini ufak ufak dograyip az bisey zeytinyagiyla tavada kavurdum, içine sogan, tuz, karabiber ve kimyon koyup kisik ateste 15 dk kadar pisirdim.. Hazirladigim iç malzemeyi volovan hamurunun içine doldurup en üstüne de rendelenmis kasar serptim, firinda hafif üzeri kizarana kadar pisirdim.. Yaninda patates kizartmasi esliginde güzel oldu.. Siz isterseniz volovan hamurunun içini dilediginiz malzeme koyabilirsniz, kiymali, peynirli, sebzeli.. Damak tadiniza göre artik...

Içinizden volovan nedir dediginizi duyar gibiyim:-)) Hollandacasi pasteitjes oluyor.. Markette hazir satiliyor, yada isterseniz kendinizde yapabilirsiniz, milföy hamurundan halkalar yapip üst üste koyuyosunuz, kenarlarini yumurta sarisi sürüp firinda pisiriyosunuz.. Pistikten sonra hamurun ortasini kasik yardimiyla çukur yapip, iç malzemeyi koyuyosunuz... Bu kadar basit..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder