- Tost ekmegi
- Kasar peyniri
- 1 yumurta
- Yarim bardak sut
- Cok az tuz
- Isterseniz kuru kekik
- Galeta unu(paneermeel)
Bu tarifi gecenlerde bi sitede gormustum,tarifin orjinal adi croque mosyo ismi pek bir havalli geldi bana:-)) Fransiz mutfagina ait bir tarif,hatta Croque Madam olan tarifi de vardi,o tarif beni pek sarmadi denemedim..Aslinda bakarsaniz bu tarifide biraz kucuk degisiklik yaptim,normalde ekmege hardal yada bal karistiryolar,pek benim damak tadima uymadigi icin bu sekilde yaptim..Tarife gelince su sekilde:
Tost ekmeginin arasina kasar peyniri koydum,isteyen bir dilim jambon yada sucukta ilave edebilir..Ekmegi ucgen bir sekilde kestim.Ayri bir kabin icinde yumurtayi sutu tuzu ve kekik karistirdim..Ekmegi bu sutlu karisima batirip cikarttim hemen ardindan galeta ununa batirdim ve az yagda tavada arkali onlu kizarttim..Bu olculerde tam 4 dilim ekmek cikti..Siddetle tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder