29 Haziran 2012 Cuma

Rengarenk kizartma

Malzemeler
  • Patates
  • Yesil biber
  • Kirmizi biber
  • Havuc
  • Sarmisakli yogurt

Sebzeleri julyen usulu yani ince uzun bi sekilde dogradim ve siviyagda ayri ayri kizarttim,ilk once kizartmayi patatesten baslamanizi en son da havucla bitirmenizi tavsiye ederim..Eger kizartmaya havucla baslarsaniz havucun rengi yaga karisip turuncumsu olacak ve diger sebzelerde bu rengi alacaktir..Onun icin tavsiye etmem.
Kizartma islemi bittikten sonra kagit havluyla fazla yagini alin,borcama sira sira dizin ve aralara bosluk birakin..Birakmis oldugunuz bosluklarada sarmisakli yogurdu dokun..Yogurt olarak suzme yogurt kullandim,kivami kati oldugu icin..Hatta sarmsikali yogurdu kucuk bir posetin icine koydum,posetin ucuna bicakla delik acip krema doker gibi bosluklari doldurdum,siz isterseniz kasiklada koyabilirsniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder