- Ispanak
- Kiyma
- Salca
- 1 adet rendenlenmis sogan
- Yumurta
- Tuz,karabiber,kimyon,kekik
Oncelikle ispnagi hazirladim,tavada sogani soteledikten sonra yikayip dogradigim ispanagi kavurdum,tuz ve salcasini damak tadima gore ayarladim,ispanagi firin tepsisine yaydim.
Firinda yapilacak yemeklerimde genelde pisirme kagidi kullanirim,kolaylik oluyor,tavsiye ederim..En azinda tepsiniz temiz kaliyor ve extra yag koymaniza da gerek kalmiyor..
Neyse nerde kalmistim,ispanagin isi bittikten sonra,kofteyi hazirliyoruz,,kofte ic malzemesi cok klasik aslinda..Sogan,salca,kimyon ve sevidginiz baska baharatlarda varsa onlardanda ekleyebilirsniz.
Hazirladigim kofteyi resimde gordugunuz gibi simit seklinde yuvarladim ve ispanagin uzerine koydum..
180 derece isinmis firinda yaklasik 20-25 dakikada pisirdim,tepisiyi firindan cikartip koftenin icine yumurta kirdim ve tekrar firina koydum.VE firinin isisini tamamen kapattim..Firinin kapagini yarim saat kadar kapali tutun yeterli..Zaten firinin isisiyla yumurta hemen pisecektir.. Yumurta uzerine de kekik serpistirdim,yaninda da pilav,degisik farkli bir sunum oldu..
Not; kofteye simit sekli verdiginizde koftenin icindeki boslugu mumkun mertebe genis yapmaya calisin,eger ici dar ufak bir simit buyuklugunde yaparsaniz,kofte pistikten sonra biraz kendini cekecek,ufalacaktir..O zaman yumurtayi kiracak bosluk da daralaciktir..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder