- yarim kilo kiyma
- 2 sogan, yesil biber
- 2 adet küp dogranmis domates
- salça, siviyag
- tuz, baharat
- 1 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
- lazanya yapragi
- besamel sos
Öncelikle tavaya yag koyalim, ardindan sirayla sogan, kiyma, baharatlar, domates, biber ekleyip kisik ateste pisirelim ve dinlenmeye birakalim. Diger yandan lazanya yapraklarini sicak suda 5 dk kadar haslayalim ve süzgeçle süzüp ayri bi yerde sogumaya birakalim.. Kimisi bu yapraklari çigden kullaniyor, ama ben az da olsa haslamaktan yanayim,diger türlü biraz sert olabiliyor.
Besamel sosu hazirlayalim. Tavada 2 yemek kasigi tereyagini erittim, içine iki yemek kasigi un koydum ve iyice kavurduktan sonra iki buçuk su bardagi sütü azar azar ekleyerek karistirdim ve krema kivamina gelene kadar durmadan karistirdim.. Ola ki undan dolayi pütür pütür bi kivam olursa blendirdan geçirmenizi tavsiye ederim, o zaman pürüzsüz bir karisim oluyor...
Ve son olarak firin tepsisine hasladigimiz bir yapragi koyalim üstüne kiymali harc, bi kasik besamel sos, bu sekilde kat kat çikalim ve en son kata besamel sos dökelim, üstüne de rendelenmis kasar peyniri koyalim.. Firinda üzeri kizarana kadar pisirelim.. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder