Tam olarak beceremedigim bir tarif oldu
aslinda.. Ama buna regmen tadi gayet lezzetli idi.. Mihlama karadeniz
bölgesinde, özellikle sabahlari tüketilen meshur bi yemek.. Orjinal
tarifinde bayagi yagli, kalorisi bol bi yemek oldugundan ben biraz
farklilastirmak istedim.. Ve böyle bisey ortaya çikti...
Malzemeler:
Tarife gelince:
Malzemeler:
- tereyagi
- misir unu
- süt
- rendelenmis kasar peynir
Tarife gelince:
Öncelikle tereyagini (ben 3 yemek kasigi
kadar kullandim) tavada eritiyoruz.. Tereyaginin rengi ve kokusu
çikana kadar kavuruyoruz.. Içine 3 yemek kasigi misir unu koyup
kavurmaya devam ediyoruz.. Ortalama 1 çay bardagi ilik sütü ekleyip
azar azar karistiriyoruz.. Ve son olarak rendelenmis kasar peyniri
koyup ocaktan aliyoruz.. Somun ekmekle bana bana yemek keyifli
oluyor.. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder