24 Mayıs 2012 Perşembe

Taze fasulye (nasiblok esliginde)

Malzemeler:
  • yarim kilo taze fasülye
  • 1 adet sogan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • zeytinyagi, tuz, salça, sarmisak

Yapilisi:

Genelde sebze yemeklerimi zeytinyagi agirlikli yapmaya calisiyorum.. Saglik açisindan.. Tabi siz arzu ettiginiz yag ile yapabilirsiniz..

Tavada yag kizdiktan sonra minik minik dogradigimiz soganlari pembelesene kadar kavuruyoruz.. Arkasindan yarim yemek kasigi kadar salça, küp küp dogranmis patates, havuç, domates ve sarmisagi ekliyoruz.. En son yesil fasülyeyide ekleyiyoruz..

1 Çay bardagi kadar kaynamis suyu ilave edip tuzunu baharatini da ekliyoruz.. Kisik ateste fasülyeler yumusayana kadar pisiriyoruz..

Nasiblok yaninda güzel gidiyor.. :-))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder