20 Mayıs 2012 Pazar

Çig börek tarifi

Malzemeler:
  • 1 kg un
  • yas maya
  • 1 yemek kasigi seker
  • dilediginiz iç harci hazirlayabilirsiniz (ben peynir tercih ettim)





Yapilisi:


Öncelikle yarim su bardagi ilik suyla mayayi karistirip eritelim.. Içine seker koyup karistirmaya devam edelim.. 1 Kg kadar unu azar azar ilave ederek kulak memesi kivaminda hamur elde edelim..

Daha sonra sekilde görüldügü gibi yuvarlak bezeler halinde açip iç malzemeyi içine koyup, yarim ay sekli verelim.. Ve bol yagda kizartalim.

Ben sahsen kizartmak için çok az sivi yag kullandim. Siz dilerseniz bol sivi yag da kullanabilirsiniz.. O zaman çitir çitir oluyor... Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder