Malzemeler:
Iç harci için
- 1 kilo kiyma
- 3 adet kuru sogan
- yarim demet maydonoz
- 3 adet domates
- yarim çay bardagi siviyag
- salça, tuz, karabiber, kimyon
Hamuru için
- 1 kilo un
- 1 paket yas maya
- 1 yemek kasigi toz seker
- 2 yemek kasigi siviyag
Yapilisi:
Öncelikle hamuru hazirlayin ve iki saat kadar dinlenmeye birakin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler açip iç malzemeyi üstüne koyun.. 180 Derece isinmis firinda 15 dakika kadar pisirin.. Isteyen pizza tavasinda da yapabilir.. Tabi pizza tavasi kiymayi pisirmekten çok, hasladigi için ben tercih etmedim..
Dana kiymasi kullandim o nedenle içine ekstra siviyag koydum kuru olmasin diye.. Ama siz kuzu kiymasi kullanacaksaniz siviyag kullanmaniza gerek kalmicaktir..
Artan lahmacunlari alimunyum folyoya sarip difrize attim, dar zamanlarda kolay yemek olsun diye.. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder