1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik sut
yarim su bardagi sivi yag
1corba kasigi toz maya
1 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un
Uzeri icin
iki yemek kasigi pekmez,yarim su bardagi ilik su ve susam
Yapilisi
Oncelikle derin bir kabin icine ilik suyu ve mayayi kyup karistiriyoruz,arkasindan sirayla,seker,tuz,yag,sutu koyup karistiriyoruz,ve aldigi kadar un ekleyip kivama gelene kadar yoguruyoruz..
Resimde goruldugu gibi hamurdan iki uzun serit yaptim ve birlestirerek orgu seklini verdim,isteyen duz simitte yapabilir..Simidi pekmezli suya buladim( arkali onlu bisekilde),ardindan susama buladim( sadece tek yonunu)
Sonra firinda pisirdim...
NOT Firinin isi derecesini vermedim,cunku herkesin firini farkli ozellikte ve zamanda pisirebiliyor,susami tavada hafif kavurdum,daha lezzetli oluyor tavsiye ederim..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder